Четвер, 28.03.2024, 23:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Початкова освіта Лисичанська

Новини зі шкіл міста

Головна » 2016 » Березень » 15 » Масляна
07:34
Масляна

Масляна (інші назви Масниця, Пущення, Запусти, Колодій, Заговини, Сирний тощо) – останній перед Великим постом тиждень – популярне народне свято, що дійшло до наших днів ще з язичницьких часів.

Наші предки вірили: рядженими, піснями, танцями та різними заклинаннями можна прогнати Зиму та накликати Весну. Згодом з’явилось спрощене розуміння цього обряду (Зима зустрічається з Весною). А в дійсності, розпочинається нове коло в природі.

Загорівшись ідеєю проводів зими та зустрічі тепла, наша школа поринула в організацію свята. Найбільше захоплення викликало опудало зими, яке  за традицією спалювали, щоб остаточно прогнати холод і запросити в гості весняне сонечко.

Дійсно святковим і веселим виявилося свято в школі №12. Учні початкових класів прийняла участь у веселому квесті. По 10 станціям відбулась подорож, де прийшлось виконувати різні завдання: перетягували канат, танцювали, співали, відгадували загадки, здобували сюрприз, билися подушками та багато ще чого веселого.

Повеселившись до схочу, спаливши опудало зими та нагулявши апетит, діти вирушили смакувати солодкі млинці – головний атрибут Масляної.

Переглядів: 422 | Додав: vitusic2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0