П`ятниця, 26.04.2024, 16:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Початкова освіта Лисичанська

Головна » 2016 » Лютий » 17 » Семінар-екскурсія
19:25
Семінар-екскурсія

16 лютого 2016 року на базі лабораторії початкової освіти Лисичанського педагогічного коледжу стартував І етап програми реалізації семінару-екскурсії «Технології проведення нетрадиційних занять з використанням сучасних освітніх засобів», проведеного з метою систематизувати знання студентів про новітні технології у навчанні, підкреслити значення сучасних підходів до організації навчально-виховного процесу в початковій школі, продемонструвати елементи використання проектних, Smart-технологій, е-learning при проведенні навчальних занять в початковій школі, пропагувати партнерські стосунки у взаємодії «Викладач-студент-вчитель».

Учасниками семінару стали вчителі Лисичанських ЗОШ № 5, 12, 24, 27, 30, викладачі окремих методик навчання, студенти 2-3 курсів спеціальності «Початкова освіта».

Відкрила захід директор коледжу Галина Миколаївна Мінєнко, яка зазначила, що характерною тенденцією реформування сучасної освіти в Україні є її спрямованість на підвищення якості освіти, орієнтацію всебічного розвитку особистості та підвищення рівня її освіченості.

Можливості застосування Smart-технології в практиці роботи вчителя початкової ланки презентувала Ляшенко К.І. Присутні із зацікавленням переглядали створені SMART-проекти.

Естафету пропаганди нетрадиційних занять з використанням сучасних освітніх засобів перейняла Степаненко А.І., яка охарактеризувала актуальні питання сучасних технологій навчання учнів початкової школи та запропонувала перелік інноваційних інтерактивних он-лайн технологій, що стануть у нагоді педагогу при підготовці до навчальних занять.

Шевцова Т., студента 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» продемонструвала фрагмент заняття з музичного мистецтва з використанням ІКТ-технологій. Аудиторія глядачів вподобала власно створені Тетяною програми та он-лайн вправи.

Цікавими, змістовними, аргументованими були виступи вчителів шкіл Курмаз Л.Я. (ЗОШ №12) та Степанової Т.В. (ЗОШ № 30). Педагоги представили важливу та корисну інформацію щодо формування і розвитку комунікативної компетентності молодших школярів, а також познайомили учасників семінару з особистим досвідом застосування інтерактивних технологій на уроках у початковій школі.

Про інформаційну компетентність як вагому складову ключових компетентностей учня початкових класів доповіла Яновська Н.В., вчитель ЗОШ № 24. Ніна Володимирівна запропонувала до уваги присутніх «безпечні сайти», які можуть відвідувати як вчителі, так і учні, готуючись до навчальних занять.

Сучасні завдання щодо формування предметних компетентностей молодшого школяра засобами навчальних предметів висвітлила Денищенко Т.Г., вчитель ЗОШ № 5.

Яскравим завершенням семінару став проведений Каменюкою М.О., вчителем ЗОШ № 27, майстер-клас з навчального предмету «Мистецтво» на тему «Сказочные герои на телеэкране». Хвилю позитивних емоцій, справжню казку подарували присутнім маленькі актори, учні початкових класів ЗОШ № 27, які з'явилися в образах відомих казкових персонажів. Крім того, студенти мали змогу продемонструвати свою креативність та акторські здібності.

Перспективи майбутньої спільної діяльності викладачів та педагогів окреслила методист з початкової освіти Лисичанського методичного центру Стрельцова Н.М.

Тож, з упевненістю можна сказати, що застосування технології нетрадиційних занять є потужним стимулом до навчання. А представлена на семінарі інформація має велике практичне значення у подальшому професійному педагогічному зростанні та налагодженні партнерських стосунків з провідними вчителями шкіл.

Та це лише початок. Наступним кроком стануть екскурсії по школах міста з метою перегляду навчальних занять, проведених учителями 1-4 класів.

За матеріалами сайту Лисичанського педагогічного коледжу

Переглядів: 622 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0